Sursa Healthline

Sursa Healthline
23 Iunie 2020
494 accesări
0 comentarii

Lichidul care se strânge la nivelul articulațiilor genunchiului duce la inflamații și dureri. Cel mai frecvent, excesul de lichid apare din cauza unui traumatism, entorsei, suprasolicitării, gutei, rupturii unui ligament, leziunii de menisc sau în cazurile cronice, susțin specialiștii de la Doctorul zilei.ro.

Aceștia precizează că, dacă este vorba doar de afectarea unui menisc sau a unui cartilaj, lichidul apare după 4-6 ore de la ivirea momentului dureros. Dacă între timp entorsa s-a complicat și s-a rupt și un ligament încrucișat, după traumatism, lichidul apare la numai două ore. Altfel spus, cu cât se strânge mai mult lichid în genunchi, durerea este mai mare.

„Unii cer să le fie scos prin puncție lichidul din genunchi, dar asta este o amăgire, deoarece nu se acționează asupra cauzei și lichidul se reface. Dacă în urma puncției, în lichid apar și urme de sânge este semnul ca s-a rupt și un ligament încrucișat. Un mare profesor de ortopedie avea o vorbă, că ruperea ligamentului încrucișat anterior este începutul sfârșitului genunchiului. Ligamentele încrucișate au rolul de a crea stabilitate în funcționarea genunchiului. Altfel, rotula s-ar deplasa brambura, genunchiul ar fugi și nicio mișcare a piciorului n-ar fi sigură”, au explicat specialiștii.

Așa că, atunci când genunchiul funcționează în regim de instabilitate, se grăbește uzura, apare o distrugere a cartilajului articular și crește frecarea în genunchi, ajungându-se la situația cumplită când se freacă os pe os. Tocmai de aceea, se impune repararea ligamentelor încrucișate când acestea s-au rupt, producând și lichid în genunchi, după traumatism.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU