Sfatul medicului
132 accesări 14 Martie 2019 0 comentarii

Puteţi scăpa de fobii cu ajutorul unei injecţii

Vă este frică să zburaţi cu avionul? Vă temeţi să mergeţi în anumite locuri? În acest caz, este posibil să suferiţi de fobie, care reprezintă o teamă excesivă, cauzată de o fiinţă, un obiect sau de o situaţie.

Dr. Corina Uriaşu, medic neurolog, spune că, spre deosebire de anxietate, care afectează pe majoritatea oamenilor doar o anumită perioadă de timp, fobia este de lungă durată şi provoacă reacţii intense fizice şi psihologice, care pot afecta capacitatea pacientului de a se purta normal, la locul de muncă, acasă sau oriunde în altă parte.

„Este vorba, de fapt, de o frică nejustificată, pentru că pericolul nu există în realitate sau este mult exagerat în mintea persoanei respective. Spre exemplu, există oameni care se tem de spaţii închise sau spaţii largi, deschise, alţii au o fobie specifică, cum ar fi o teamă de şerpi, gândaci, lifturi şi multe altele”, a explicat medicul.

Recent, oamenii de ştiinţă au descoperit secretul care vă scapă de fobii, fie ele de şerpi, înălţimi sau de alte tipuri, printr-o simplă injecţie. Specialiştii susţin că prin injectarea de lidocaină se poate „reprograma” creierul, astfel încât să reuşească să depăşească anumite temeri. Aceştia afirmă că frica este o deprindere, un lucru pe care îl învăţăm în timpul vieţii prin declanşarea în creier a unor centri care generează aceste emoţii. În consecinţă, descoperirea este extrem de importantă, deoarece poate ajuta persoanele cu fobii cronice să depăşească momentele de panică, având astfel şansa la o viaţă mult mai liniştită şi în acest fel nici să nu îi mai streseze pe cei din jur cu atitudinea lor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.