Sfatul medicului
1842 accesări 06 Aprilie 2021 0 comentarii

Puteţi spune stop timpului? Nu, dar puteţi încerca să fiţi frumoase la orice vârstă!

Din păcate, nu puteţi opri timpul în loc, iar pe măsură ce trec anii, nu mai aveţi aceeaşi strălucire din tinereţe. Pentru a vă menţine, însă, frumuseţea, cât mai multă vreme, puteţi apela, în ziua de azi, la tot felul de proceduri. Una dintre acestea este radiofrecvenţa facială, care restabileşte fermitatea şi fineţea pielii din zona maxilarului, din jurul ochilor, de pe obraji şi de pe frunte. De asemenea, îmbunătăţeşte textura şi culoarea pielii.

Se ştie, odată cu înaintarea în vârstă, colagenul de la nivelul pielii se deteriorează, fapt ce cauzează lipsa de fermitate şi apariţia ridurilor profunde. Cum spuneam, una dintre cele mai eficiente soluţii este radiofrecvenţa facială, un tratament revoluţionar în materie de frumuseţe, fiind o terapie non-invazivă, care conferă elasticitate şi fermitate pielii şi care ajută la regenerarea depozitelor de colagen şi elastină, dar şi la producerea de noi fibre.

„Pielea îmbătrânită, ridată, lipsită de fermitate şi strălucire este o consecinţă ireversibilă a trecerii timpului şi este atât un proces care face parte din evoluţia naturală a organismului, cât şi o consecinţă a unor factori externi. Radiofrecvenţa este o metodă non-invazivă şi nedureroasă, care combate lipsa de elasticitate şi de fermitate a pielii, întinerind-o, prin producerea de noi fibre de colagen şi elastină.

Există mai multe tipuri de radiofrecvenţă facială: radiofrecvenţă monopolară, bipolară, tripolară şi hexapolară şi toate au la bază generarea unui şoc termic la nivelul straturilor profunde ale pielii. Scopul este acela de a stimula regenerarea ţesuturilor, diferenţa fiind în numărul de electrolizi folosiţi pe suprafaţa zonei tratate”, a explicat Cerasela Brumă, specialist în dermopigmentare.

Specialistul a precizat că radiofrecvenţa are la bază unde electromagnetice, care penetrează toate cele trei straturi ale pielii, creând în zona tratată un câmp electromagnetic, în care energia este transformată în căldură. Aceasta, la rândul ei, poate ajunge până la 60-65 de grade în interiorul ţesutului. Energia respectivă duce, apoi, la scurtarea şi întinderea fibrelor de colagen deja existente şi stimulează secreţia de noi fibre şi elastină, care odată sintetizate, tonifică şi strâng pielea, obţinându-se o întinerire vizibilă a pielii, cu un aspect sănătos şi strălucitor pe termen lung.

Acţiunea undelor de radiofrecvenţă facială se resimte şi după finalizarea tratamentului, efectul de tonifiere şi de reducere a ridării cutanate fiind într-un proces continuu. Radiofrecvenţa este un tratament nedureros şi este recomandată tuturor persoanelor cu probleme estetice la nivel facial, fiind un tratament excelent pentru riduri, linii de expresie, acnee, pori dilataţi, cicatrici sau bărbie dublă. În acelaşi timp, tonifică epiderma, conferind un aspect ferm şi luminos pielii. După fiecare şedinţă, se poate observa cum textura pielii este îmbunătăţită, însă deoarece radiofrecvenţa facială îşi continuă acţiunea şi după finalizarea şedinţei, rezultatele maxime sunt vizibile după 1-2 săptămâni de la efectuarea acesteia.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.