Sursa Prana

Sursa Prana
04 Mai 2020
671 accesări
0 comentarii

Quinoa este un aliment care nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră, spun nutriționiștii. De ce? Pentru că nivelul proteic al acestei cereale se apropie de cel al unor sortimente de carne, dar nu conține colesterol, ceea ce este extrem de benefic pentru organism. În plus, quinoa reduce cantitatea de grăsimi din sânge, fiind un aliment care ajută la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare și în același timp împiedică formarea plăcilor de aterom, scăzând riscul de atac de cord și accident vascular.

De asemenea, boabele de quinoa stimulează și sistemul imunitar. Ele conțin vitaminele A, C, D, E, K, complexul B și sunt bogate în calciu, cupru, magneziu, crom, iod, potasiu, zinc și seleniu. În același timp, quinoa este o sursă de calciu mult mai ușor de asimilat de către organism decât cel din lapte și produsele derivate. Cert este că această cereală menține respirația sănătoasă, previne problemele urinare, ajută la buna funcționare a creierului, precum și la dezvoltarea sănătoasă și viguroasă a dinților și a oaselor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU