Sfatul medicului
40 accesări 09 Septembrie 2022 0 comentarii

Rădăcina de lemn dulce ajută la calmarea disconfortului gastric

Rădăcina de lemn dulce poate fi folosită în medicina naturistă ca adjuvant pentru calmarea disconfortului digestiv, dar nu pentru oricine. De asemenea, este utilă ca tratament complementar pentru diferite tipuri de afecțiuni comune. În plus, industria farmaceutică o folosește ca îndulcitor pentru a ameliora gustul anumitor medicamente, aceasta având o aromă dulce caracteristică.

La momentul actual, rădăcina de lemn dulce este disponibilă sub formă de ceaiuri, capsule, extracte și suplimente. Scopul acestora este de a calma disconfortul digestiv, simptomele menopauzei și infecțiile, printre altele. Unele dintre proprietățile lemnului dulce sunt: antiviral, antimicrobian, antioxidant, antiinflamator. Se pare că unele dintre substanțele chimice din rădăcina de lemn dulce, cum ar fi flavonoidele, pot ajuta la reducerea balonării și la accelerarea ameliorării problemelor gastrointestinale. Nu există încă dovezi solide în acest sens, dar unele studii au dus la descoperiri interesante.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.