diabeticivara-1346003685

diabeticivara-1346003685
02 Septembrie 2012
1449 accesări
0 comentarii
Persoanele care suferă de diabet ar trebui să ia în considerare pregătirea unei diete speciale în perioada sezonului cald. Salatele specifice verii ar putea reprezenta o masă echilibrată nutriţional, dar şi gustoasă şi săţioasă. Porţiile de proteine slabe, fructele proaspete de vară şi grăsimile sănătoase pot transforma salatele de vară într-o masă ideală pentru diabetici. În anotimpul cald, mesele în aer liber sunt tot mai dese, fie că este vorba de un picnic sau un grătar. Pentru persoanele cu diabet care vor să se bucure de un grătar sănătos, avem câteva recomandări. Aşadar, puteţi alterna proteinele prin combinaţia de roşii cherry, ciuperci, dovlecei, felii de ananas şi bucăţi de ardei gras sub formă de frigărui unse cu foarte puţin ulei de măsline, la care se adaugă ierburi uscate sau usturoi. O altă opţiune sănătoasă ar fi fileul de somon, peste care se stoarce zeama de la o jumătate de lămâie. Peştele trebuie învelit într-o folie de aluminiu înainte de a fi pus pe grătar. Pentru garnitură puteţi alege sparanghelul uns cu puţin ulei de măsline şi lăsat pe grătar trei minute pe o singură parte. Totodată, ciupercile cu usturoi conţin carbohidraţi cu indice glicemic redus, care ajută la menţinerea stabilităţii zaharurilor din sânge. Ca desert, puteţi înlocui prăjiturile şi budincile cu frigărui de fructe proaspete servite cu brânză dulce, iaurt sau îngheţată.  
Taguri articol: breaking dietă şi frumusețe diabet

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Alexandra MALACHI