21 Ianuarie 2016
39667 accesări
0 comentarii

Deşi mulţi dintre noi şi-au propus să dea jos kilogramele acumulate de sărbători, se pare că acest lucru devine din ce în ce mai greu odată cu scăderea temperaturilor de afară. Specialiştii în nutriţie arată că această tendinţă este un lucru normal, rezultat al necesităţilor organismului.
„Mâncarea dietetică, uşoară, salatele de legume şi iaurtul sunt puţin satisfăcătoare când afară sunt -10 grade”, spune dr. Mihaela Bilic, pe pagina sa de socializare. Aceasta adaugă faptul că organismul ştie instinctiv că pentru a supravieţui la temperaturi scăzute are nevoie de grăsimi. Astfel se explică atracţia pe care o simţim faţă de produsele bogate caloric în această pe-rioadă. De altfel, acad. prof. dr. Ovidiu Bojor susţine consumul de produse bogate în grăsimi de origine animală în sezonul rece. „În zonele nordice, unde este foarte frig, sau chiar în anotimpul rece, trebuie consumate grăsimi animale de tipul slăninei sau untului, deoarece organismul consumă mai multă energie pentru a se încălzi”, declară academicianul.
De aceea, cât este frig afară, puteţi amâna dietele şi vă puteţi bucura de alimente mai bogate caloric, fără a avea vreun sentiment de vinovăţie.

Taguri articol: dietă şi frumusețe alimente energie kilograme dietele slăbiţi salate sărbători

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir