Sarcina
531 accesări 11 Octombrie 2017 0 comentarii

Recomandări de igienă, în timpul sarcinii

Pe perioada sarcinii, femeile însărcinate pot apela la fel şi fel de trucuri pentru a se relaxa şi pentru a duce la termen sarcina, fără probleme. Totodată, acestea trebuie să aibă în vedere şi anumite restricţii, deoarece există obiceiuri care ar putea să provoace disconfort, mai mult, ar putea să declanşeze contracţiile uterine mult prea devreme.

„Este recomandat ca femeile însărcinate să facă duşuri călduţe sau băi generale cu apă călduţă, pe tot parcursul sarcinii (cu excepţia ultimei luni, când vor fi înlocuite de duşuri). Săpunul obişnuit va fi înlocuit cu unul neiritant, pielea fiind mai sensibilă în această perioadă. După baie, pielea trebuie masată uşor cu un prosop aspru, întrucât acest lucru contribuie la mărirea supleţei acesteia şi la activarea circulaţiei. Nu trebuie pierdut din vedere un detaliu foarte important: aplicarea unei creme hidratantepentru corp. Unele femei însărcinate transpiră abundent. Acestea se pot pudra cu talc sau cu pudră pentru copii. Este foarte important să se evite trecerea bruscă de la o temperatură la alta, băile cu aburi, şederea prelungită în apă şi băile fierbinţi sau reci, acestea putând declanşa contracţii uterine”, au explicat specialiştii de la Spitalul Euromaterna.

Pentru detalii, apelaţi numărul de telefon al Spitalului Euromaterna, 0241.605.555.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.