Sfatul medicului
190 accesări 02 Noiembrie 2020 0 comentarii

Reduceți aportul de sare pentru a evita creşterea tensiunii!

În ziua de azi, foarte multe persoane sunt hipertensive, iar de multe ori această stare este cauzată de consumul ridicat de sare. Conform studiilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), majoritatea persoanelor consumă prea puțin potasiu și prea mult sodiu, comparativ cu nevoile zilnice. Tocmai de aceea, OMS recomandă ca un adult să consume mai puțin de două grame sodiu pe zi (ceea ce înseamnă cinci grame sare) și cel puțin 3,51 grame potasiu pe zi.

Precizăm că produsele cu cantitatea cea mai mare de sare sunt concentratele de supe, sosul de soia și în general sosurile gata preparate, dar și mezelurile, brânzeturile sau untul. Alimentele neprocesate, în schimb, conțin o cantitate mult mai mică de sare și ele ar trebui să reprezinte procentul cel mai mare din dieta noastră de zi cu zi. Pe de altă parte, alimentele bogate în potasiu, care ar trebui incluse în alimentație sunt fasolea și mazărea, nucile și alunele, legumele, și mai ales spanacul, varza, pătrunjelul, morcovul și bananele. Țineți cont, însă, de faptul că toate aceste recomandări se adresează persoanelor cu vârsta de peste 16 ani, inclusiv femeilor însărcinate sau care alăptează, exceptând anumite categorii de pacienți la care trebuie particularizate recomandările. (M.Ș.)

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.