Sfatul medicului
72 accesări 17 Februarie 2021 0 comentarii

Reduceţi colesterolul din alimentaţie! Ce trebuie să mâncaţi

Din păcate, odată cu înaintarea în vârstă creşte şi nivelul colesterolului rău (LDL) în organism, şi, în acelaşi timp, ne predispune la boli cardiace. Din acest motiv, este necesar să luptăm cu colesterolul din timp şi să nu îl lăsăm să ajungă la valori prea mari, ce pot crea probleme de sănătate.

Potrivit dr. Monica Blendea, în cazul în care analizele de sânge vă arată că nivelul de colesterol nu este în parametri optimi, reglarea lui este absolut necesară. Oamenii de ştiinţă au descoperit că exerciţiile fizice reduc considerabil riscul dezvoltării afecţiunilor inimii, prin reducerea nivelului de colesterol rău şi creşterea celui bun (HDL). Ca urmare, mişcarea de tip cardio (jogging-ul, alergarea pe bandă sau aerobicul) şi ridicarea de greutăţi timp de o lună pot duce la scăderea LDL-ului cu 5% şi diminuarea nivelului de trigliceride (lipidele purtate de sânge în vasele sanguine) cu 6%.

Apoi, uitaţi de mâncarea de tip fast- food, prăjituri şi alte alimente intens procesate industrial. Înlocuiţi uleiul vegetal, margarina şi untul, cu ulei de măsline, carnea de porc cu cea de curcan şi carnea roşie cu cea de peşte.

Fructele şi legumele, precum şi cerealele integrale, conţin fibre solubile, care scad colesterolul LDL în corp, şi antioxidanţi necesari sănătăţii inimii. Fibrele acţionează ca un burete care absoarbe grăsimea nocivă din sânge în tractul digestiv, de unde sunt eliminate ulterior. Alte surse de fibre solubile sunt fasolea uscată, ovăzul sau orzul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.