Sfatul medicului
508 accesări 14 Iulie 2017 0 comentarii

Regulile de aur pentru a menţine colesterolul în limite normale

Să menţii un nivel optim de colesterol nu este atât greu, precum pare. Trebuie doar să fii determinat şi să îţi doreşti să fii sănătos pentru mult timp. Însă, pe lângă multă mişcare, alimentaţie sănătoasă, renunţarea la fumat şi la consumul de alcool, s-ar putea să mai fie nevoie şi de anumite analize ale ficatului, pentru a vedea dacă acesta funcţionează corespunzător.

Altfel, problema colesterolului mărit s-ar putea rezolva mult mai greu, deoarece, în cazul unui ficat cu probleme, nivelul de colesterol va fi mai greu de controlat.

„Potrivit statisticilor, 50% dintre români se confruntă cu un colesterol mărit. Din fericire, există trei metode eficiente de a ţine sub control colesterolul: mâncarea sănătoasă, pentru a menţine o greutate optimă; verificarea frecventă nivelului de colesterol; renunţarea la fumat şi adoptarea unui stil activ de viaţă. Monitorizarea frecventă a nivelului colesterolului şi vizitele la medicii specialişti pot preveni apariţia unor eventuale complicaţii”, explică specialiştii Centrului medical Iowemed.

Pentru detalii, programări şi consultaţii, apelaţi numărul de telefon 0241.962.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.