Sarcina
385 accesări 17 Februarie 2021 0 comentarii

Relaxina permite acomodarea fătului în dezvoltare

Relaxina este un hormon specific al sarcinii, acesta fiind secretat în circulaţie de corpus luteum (corpul galben) din ovar. Atunci când o femeie concepe, hormonul începe să crească. Nivelurile de hormon cresc în primul trimestru pentru a ajuta la implantare şi la creşterea placentei. În acelaşi timp, hormonul va ajuta la oprirea contracţiilor timpurii. Spre sfârşitul sarcinii, va ajuta la relaxarea ligamentelor şi va ajuta pelvisul să se întindă pe măsură ce copilul părăseşte corpul.

„Astfel, în momentul naşterii, facilitează trecerea nou-născutului printre oasele dure ale pelvisului. Tot relaxina permite acomodarea fătului în dezvoltare, deoarece ajută la înmuierea şi alungirea colului uterin. Un motiv pentru care s-ar putea să nu mai îndrăgiţi acest hormon la fel de mult este faptul că el contribuie şi la durerile de spate din timpul sarcinii.

Scăderea rezistenţei articulaţiilor creşte însă, riscul accidentelor. Ca urmare, evitaţi mişcările bruşte sau săriturile şi mai ales, purtaţi încălţăminte comodă, cu talpă elastică sau toc lat, nu mai înalt de 4 cm”, recomandă specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.