Sursa foto Republica

Sursa foto Republica
23 Octombrie 2020
636 accesări
0 comentarii

În ziua de azi, foarte multe persoane se confruntă cu dureri de spate sau diferite afecțiuni ale coloanei vertebrale. Situația este confirmată și de reprezentanții Ministerului Sănătății, care arată prin intermediul unei statistici că șase din zece adulți acuză dureri de spate.

Durerea de spate este durerea care apare în orice regiune a spatelui și care este împărțită în dureri de spate cervicale, toracice, dureri de spate inferioare (lombare) sau dureri în zona sacrală. Dr. Daria Petre afirmă că zona lombară este cea mai comună zonă pentru durere, deoarece susține cea mai mare parte a greutății din partea superioară a corpului. Desigur, episoadele durerii de spate pot fi acute, sub-acute sau cronice, în funcție de durata lor. În același timp, durerea de spate este unul dintre principalele motive pentru care oamenii merg la medic și una dintre cauzele principale ale dizabilității la nivel mondial.

Ca urmare, principalul simptom al durerii de spate este, după cum sugerează și numele, o durere oriunde pe spate și, uneori, până la nivelul feselor și picioarelor. Mai grav este că unele probleme de spate pot provoca dureri în alte părți ale corpului, în funcție de nervii afectați.

Acestea pot apărea în urma unor eforturi prea mari, cum ar fi ridicatul sau căratul obiectelor grele, practicarea unui sport, menținerea prelungită a unei posturi greșite, precum și mișcările bruște sau forțate. Cum puteți scăpa de aceste dureri supărătoare? De exemplu, puteți opta pentru câteva remedii naturiste ce vă pot ajuta. Băile cu esență de eucalipt sau alge marine vă ajută, deci vărsați cinci picături de ulei esențial de eucalipt în apa caldă din cadă și relaxați-vă în ea o jumătate de oră. De folos sunt și algele marine: atârnați un săculeț cu alge de bateria căzii și lăsați să curgă peste el apa caldă de la robinet, agitând din când în când săculețul în apă. După baie odihniți-vă în pat o oră. Dacă este nevoie, după aceea puteți face un duș cald. De asemenea, un ulei de masaj cu proprietăți terapeutice este cel obținut din iarbă-neagră, plantă recunoscută pentru efectele sale de calmare a durerii și de reducere a inflamațiilor osteoarticulare. Macerați 100 grame flori de iarbă-neagră în 500 ml ulei de măsline timp de zece zile, amestecând frecvent. După zece zile filtrați amestecul. Masați zonele dureroase cu acest macerat de trei ori pe zi.

Aplicați comprese pe zonele dureroase

Apoi, fierbeți în puțină apă patru frunze de varză, două cepe tocate mărunt și patru pumni cu tărâțe de ovăz. Filtrați și lăsați să se răcească, apoi întindeți amestecul pe o bucată de pânză. Aplicați compresa pe zona dureroasă și mențineți-o două ore. O altă rețetă este să aplicați pe zona dureroasă două foi de varză crudă. Pentru a întări efectul terapeutic al cataplasmei cu varză beți și o fiertură din frunze de varză (cinci frunze fierte într-un litru de apă). Totodată, de folos sunt și cataplasmele cu argilă. Puneți într-un castron câțiva pumni de argilă bine uscată (sub formă de pudră sau fragmente) și adăugați atâta apă cât să acoperiți argila. Amestecați ușor, deoarece argila se dizolvă singură. Acoperiți vasul cu un prosop curat și lăsați să stea câteva ore, de exemplu de dimineața până seara. Dacă pasta obținută este prea tare, mai adăugați puțină apă, iar dacă este prea moale adăugați puțină argilă. Cu ajutorul unei spatule de lemn întindeți pasta de argilă pe o bucată de pânză sau chiar pe o frunză mare de varză, având grijă ca stratul de argilă să fie de aproximativ 1-2 cm și acoperiți-o cu o altă bucată de pânză (sau de varză). Aplicați cataplasma pe zona dureroasă și mențineți-o câteva ore.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU