09 Decembrie 2015
1323 accesări
0 comentarii

Majoritatea alimentelor pe care le includem în dieta zilnică îndeplinesc un dublu rol: nu sunt doar un deliciu pentru papilele gustative, ci adevărate tratamente care pot oferi remedii pentru afecţiuni importante.

Tot ce este nevoie este să ne informăm şi să descoperim bunătăţile pline de sănătate pe care cămară le are de oferit!
Ghimbirul este un remediu cu tradiţie în medicină alternativă, fiind folosit de peste 2000 de ani datorită nutrienţilor cu proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene: shogaol, zingeron şi gingerol.

Ghimbirul, fie sub formă de ceai sau consumat natural, este un bun remediu în cazul răcelilor deoarece calmează inflamaţille la nivelul gâtului, ameliorează simptomele sinuzitei, febrei şi infecţiilor gâtului. Mai mult decât atât, acesta ajuta şi în cazul problemelor respiratorii, stimulând la eliminarea mucozităţilor şi fluidizarea congestiilor respiratorii.

Dincolo de acţiunea antiseptică, ghimbirul este un sprijin şi în dietele de slăbire, deoarece intensifică arderea grăsimilor, contribuie la eliminarea toxinelor din corp şi este un tonic şi energizant eficient pentru organism, scrie csid.ro.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase