Sănătate
335 accesări 24 Mai 2020 0 comentarii

Remedii pentru combaterea transpirației

Este cald afară, e normal să transpiri. Însă dacă pe tine curg apele exagerat de mult, zilele caniculare devin un calvar. Din fericire, transpiraţia are leac. Trebuie să apelezi la câteva remedii din natură, deosebit de eficiente.

E greu de spus cât e normal să transpiri. Trebuie luate în calcul atât temperatura exterioară, tipul de efort efectuat, cât şi vârsta şi masa corporală a persoanei în cauză. Dacă ţi se pare că transpiri mai mult decât cei din jur sau nu-ţi place sub nici o formă să transpiri, poţi ţine seama de sfaturile de mai jos.

Consumă alimente bogate în calciu şi vitamina B. Pepenele roşu, migdalele, soia, dar mai ales roşiile au puterea de a regla sudoraţia.

Evită ceapa şi usturoiul, cafeaua în exces, alcoolul şi mâncărurile picante, deoarece pot agrava mirosul. De asemenea, e bine să eviţi carbohidraţii complecşi, optând pentru cereale cu un conţinut ridicat de fibre.

De multe ori, transpiraţia în exces e cauzată de o lipsă de magneziu. Potrivit unor cercetări citate de csid.ro, administrarea a 400 mg de magneziu zilnic poate ajuta la un mai bun control al transpiraţiei în doar o săptămână.

Ceaiurile de mentă şi de salvie ajută şi ele în modificarea mirosului neplăcut şi reglează transpiraţia în exces. Brusturele este o plantă cu efect astringent care poate fi consumat sub formă de ceai sau de tinctură.

Apelează cu încredere la antiperspirante. Ai auzit, probabil, că deodorantele din comerţ conţin aluminiu şi sunt, astfel, periculoase pentru sănătate. Este doar un mit, susţine medicul dermatolog Viviana Iordache, citat de presa centrală: „Clorura de aluminiu de care se feresc oamenii în ultima perioadă este, de fapt, un agent antiperspirant foarte bun. Nu are efecte negative. Prin piele, rata de absorbţie este extrem de mică, nu putem vorbi de cancere. Aluminiul este toxic şi cancerigen doar prin înghiţire. Pus pe piele, poate produce, în cel mai rău caz, nişte iritaţii locale, la cei care au o intoleranţă”. Cele mai puternice sunt deodorantele stick, urmate de cele lichide şi la urmă de spray-uri.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.