20 August 2019
599 accesări
0 comentarii

Cu toţii ştim că zahărul poate provoca o mulţime de probleme de sănătate. Din păcate, consumul exagerat de zahăr poate duce la diabet sau ajută la propagarea obezităţii. Mai grav este că zahărul se găseşte, mai nou, în cantităţi mari în tot mai multe sosuri, sucuri sau semipreparate.

Din nefericire, zahărul afectează şi organele, iar un consum îndelungat al unei cantităţi mari de zahăr poate avea un efect devastator asupra organismului. Nutriţioniştii consideră că zahărul este chiar mai periculos decât grăsimea, asta pentru că toată lumea îi acordă mai puţină atenţie.

Andra Poenaru, nutriţionist spune că la doar câteva zile după ce veţi renunţa la zahăr veţi observa că veţi avea altă dispoziţie, iar munca sistemului digestiv va reveni la normal şi organismul va începe să digere mai bine alimentele.

După o săptămână fără zahăr vă veţi simţi mai energic, pentru că veţi avea o calitate a somnului mai bună şi vă va fi mai uşor să vă treziţi dimineaţa.

După zece zile fără zahăr veţi slăbi puţin, iar nivelul colesterolului se va normaliza. Apoi, după o lună fără zahăr veţi avea pielea mai frumoasă, veţi simţi altfel gustul mâncării şi simţul mirosului vi se va îmbunătăţi.

La aproximativ un an de zile în care nu aţi consumat zahăr, decât în cantităţi foarte mici, veţi fi mai puternic şi plin de energie, pentru că veţi fi pierdut deja câteva kilograme şi imunitatea o veţi avea întărită.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU