Sursa foto: Pinnacle Clare

Sursa foto: Pinnacle Clare
Sursa foto: Pinnacle Clare
Sfatul medicului
5505 accesări 12 Martie 2020 1 comentariu

„Reparați-vă“ plămânii cu ajutorul alimentației!

Fumul de țigară este dăunător pentru toată lumea, nu doar pentru fumătorii activi. Dacă, totuși, ați decis să lăsați deoparte acest viciu, atunci trebuie să știți că este nevoie de ceva timp pentru ca plămânii dumneavoastră să își revină. În acest sens, susțin medicii, este nevoie ca foștii fumători să fie atenți și la alimentație. De asemenea, persoanele care sunt încă fumătoare trebuie să consume astfel de alimente pentru a-și ajuta plămânii și pentru a preveni îmbolnăvirile.

Potrivit dr. Angela Costea, există o listă de alimente care au capacitatea de a curăța plămânii de substanțele nocive ale tutunului. Unul dintre acestea este ghimbirul, care are proprietăți antibacteriene și ajută la curățarea bronhiilor. Partea care se consumă de la ghimbir este rizomul, rădăcina, ce are forma noduroasă și culoarea deschisă. Acesta poate fi consumat atât în stare proaspătă, cât și murat, uscat, confiat, fulgi sau pulbere. Chiar dacă miroase urât, ceapa este un aliment foarte important, având capacitatea de a curăța rapid plămânii. În același timp, ceapa vă ajută și în lupta împotriva colesterolului rău, cel care poate provoca boli grave de inimă.

Pe lista alimentelor care ne susțin plămânii se regăsește și grapefruitul, acesta fiind un bun aliat în lupta împotriva cancerului de plămâni, întrucât poate preveni dezvoltarea celulelor canceroase. În plus, acest fruct este bogat în antioxidanți. Totodată, mai puteți consuma broccoli, usturoi, conopidă și varză.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.