Sănătate
89 accesări 29 Aprilie 2021 0 comentarii

Ridicarea de greutăți poate duce la apariția durerilor de spate

Când apar, durerile de spate pot fi uneori foarte supărătoare. Specialiștii spun că durerea de spate este împărțită în dureri de spate cervicale, toracice, dureri de spate inferioare (lombare) sau dureri în zona sacrală. Zona lombară este, însă, cea mai comună zonă pentru durere, deoarece susține cea mai mare parte a greutății din partea superioară a corpului. Episoadele durerii de spate pot fi acute, sub-acute sau cronice, în funcție de durata acestora. Potrivit dr. Georgiana Pătrașcu, principalul simptom al durerii de spate este, după cum sugerează și numele, o durere oriunde pe spate și, în unele situații, până la nivelul feselor și picioarelor. În majoritatea cazurilor, semnele și simptomele dispar de la sine, într-o perioadă scurtă de timp. Semnele care anunță durerile de spate sunt următoarele: pierderea în greutate, febra, durerea în picioare, lovitura sau trauma la spate, incontinența urinară, amorțeala în jurul organelor genitale, a anusului sau în jurul feselor.

Condițiile asociate frecvent cu dureri de spate includ: mușchi sau ligament dureros. Ridicarea de greutate în mod repetat sau o mișcare bruscă pot întinde mușchii spatelui și ligamentele spinării. De asemenea, umflarea sau ruptura discurilor poate conduce la așa ceva. Discurile acționează ca perne între oasele (vertebrele) din coloana vertebrală. Cu toate acestea, este posibil să aveți un disc înfundat sau rupt, fără a avea dureri de spate. Boala discului se găsește adesea întâmplător, atunci când se efectuează o radiografie din alte motive.

Desigur, osteoartrita poate afecta partea inferioară a spatelui, la fel ca și osteoporoza. În astfel de cazuri, vertebrele coloanei pot dezvolta fracturi de compresie, asta dacă oasele devin poroase și fragile.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.