Sursa: Jorjette

Sursa: Jorjette
Sursa: Jorjette
Legume
893 accesări 27 Martie 2020 0 comentarii

Ridichile roșii, acţiune extrem de favorabilă asupra digestiei

Vă plac ridichile roșii? Dacă nu le-ați introdus până acum în alimentație, ar trebui să începeți să o faceți. De ce? Pentru că aceste legume mici și roșii aduc un plus de sănătate corpului atunci când sunt consumate cu regularitate.

Potrivit dr. Coralia Năstase, în primul rând, acestea sunt foarte indicate împotriva pietrelor la fiere şi rinichi. Așadar, persoanele cu asemenea probleme ar trebui să bea câte şase linguri de suc de ridichi roşii de trei ori pe zi. În acest fel, a precizat medicul, calculii nu se mai dezvoltă şi sunt mărunţiţi.

De asemenea, leguma este indicată în bolile de plămâni, dar, în același timp, au acţiune antiinfecţioasă şi favorizează degajarea căilor respiratorii, prin expectoraţie. Desigur, eficienţa tratamentului creşte, dacă se consumă, în salată, şi frunzele proaspete de ridichi, care au efect vitaminizant şi detoxifiant.

În cazul persoanelor diagnosticate cu colită, acestora li se recomandă salata de ridichi, de două ori pe zi. Așadar, luați o legătură de ridichi, pe care le tăiați mărunt şi le amestecați cu puţin ulei şi oţet de mere.

Trebuie amintit faptul că ridichile calmează și stările de excitaţie cerebrală şi au acţiune extrem de favorabilă asupra digestiei. Nu în ultimul rând, ridichile roşii ajută la o mai bună funcţionare a ficatului, deci o cură de ridichii roșii, consumate pe stomacul gol, ajută bolnavii cu afecţiuni ale ficatului şi ale vezicii biliare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.