Sfatul medicului
29 accesări 26 Mai 2023 0 comentarii

Rimelul aplicat pe gene vă protejează de infecțiile oculare

Știați că femeile care se machiază şi aplică rimel pe gene în mod regulat prezintă un risc mai mic de blefarită, o infecţie oculară ce provoacă inflamarea şi înroşirea pleoapelor? Un studiu efectuat de Colegiul opticienilor din Londra arată că femeile care se fardează şi aplică rimel pe gene se vor demachia ulterior, eliminând murdăria şi impurităţile de pe gene. Precizăm că blefarita este provocată de o bacterie ce pătrunde în ochi prin intermediul unei zgârieturi sau a unei mici leziuni şi se tratează de obicei cu ajutorul unei igiene oculare corespunzătoare şi aplicând o compresă caldă pe ochiul afectat. Totuşi, dacă inflamarea nu se retrage, este necesară intervenţia medicului specialist.

Pe de altă parte, persoanele cu ochi albaştri şi pielea deschisă la culoare sunt mai predispuse la afecţiuni oculare asociate, cum ar fi degenerarea maculară şi rozaceea oculară.

Motivul este acela că ochii albaştri sunt mai sensibili la lumină din cauza pigmentului insuficient, motiv pentru care persoanele cu ochi albaştri au un risc mai mare de a dezvolta degenerare maculară asociată cu vârsta, afecţiune ce provoacă moartea celulelor sensibile la lumină din spatele ochiului şi, în cele din urmă, orbirea. Alt mijloc eficient de protecţie împotriva afecţiunilor oculare sunt ochelarii de soare, ce reduc riscul de fotokeratită, o afecţiune dureroasă provocată de expunerea la raze ultraviolete prea puternice, care se manifestă prin inflamarea corneei.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.