Sănătate
288 accesări 16 Aprilie 2021 0 comentarii

Rucola și beneficiile sale pentru sănătate

Rucola este o plantă cu frunze verzi, extrem de bogată în vitamine, minerale și antioxidanți, motiv pentru care ar trebui să o introduceți, neapărat, în alimentația dumneavoastră. Specialiștii spun că rucola are o gamă largă de beneficii pentru sănătate printre care un risc redus de cancer, oase sănătoase și îmbunătățirea vederii. Totodată, ea are proprietăți antioxidante și este bună pentru o piele sănătoasă. De asemenea, ajută la îmbunătățirea funcțiilor creierului, îmbunătățirea funcțiilor metabolice, absorbția de minerale și stimularea sistemului imunitar.

De asemenea, rucola este benefică și pentru managementul greutății. Întrucât conține un nivel ridicat de acid folic și antioxidanți, cum ar fi vitamina C, vitamina K și vitamina A, planta face parte integrantă în lupta împotriva radicalilor liberi. În același timp, este bogată în carotenoide, precum și multe alte minerale, cum ar fi potasiu, mangan, fier și calciu, toate acestea fiind elemente benefice și necesare în dieta unei persoane.

În plus, rucola conține fitochimicale, care sunt benefice în prevenirea cancerului și este superioară altor frunze verzi, deoarece, spre deosebire de celelalte soiuri, este scăzută în oxalați, care sunt substanțe chimice ce inhibă absorbția de minerale în organism.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.