Sfatul medicului
1053 accesări 15 Iulie 2016 0 comentarii

S-a inventat aplicaţia care vă poate salva viaţa

Toţi cei care pleacă în concediu pot accesa, acum, o aplicaţie specială pentru a intra în contact cu autorităţile din locul în care se efectuează călătoria, în eventualitatea producerii unor evenimente grave. Aplicaţia SOS InfoCons poate fi utilizată atât pe teritoriul ţării noastre, cât şi oriunde în lume. Prin intermediul acestei aplicaţii pot fi contactate poliţia, salvarea şi pompierii, iar prin SMS-ul de urgenţă se pot transmite coordonatele însoţite de un mesaj de ajutor către trei numere favorite.
„Copiii merg în tabere, bunicii în staţiuni balneoclimaterice pentru recuperare sau, de ce nu, în excursii în străinătate. Este reconfortant să ştii că sunt în siguranţă şi că în cazul unor incidente sau chiar în cazul în care se rătăcesc într-un oraş, există întotdeauna la îndemână o aplicaţie care poate salva situaţia”, a declarat Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons.
Creată pentru a fi utilizată pe dispozitive cu sistem de operare iOS sau Android, platforma a fost dezvoltată pentru a putea apela instant, în caz de urgenţă, serviciile de pompieri, poliţie sau salvare din peste 200 de ţări. În plus, se pot defini până la trei numere favorite şi un mesaj SMS predefinit. În caz de urgenţă, este necesară doar apăsarea unui singur buton pentru a se trimite SMS cu mesajul presetat către cele trei numere definite, la care se adaugă coordonatele GPS pentru geolocalizare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.