Ştiri medicale
524 accesări 29 Mai 2018 0 comentarii

Sanatoriul Techirghiol, declarat oficial „Nava amiral a balneologiei românești”

Mii de români îşi regăsesc anual sănătatea şi liniştea la Sanatoriul Balnear de la Techirghiol. Recent, unitatea a mai trecut în palmares un trofeu care să-i încununeze rezultatele deosebite cu pacienţii şi efortul echipei medicale şi nu numai.

La sfârşitul săptămânii trecute, Sanatoriul Balnear şi de recuperare Techirghiol a primit, la Cluj Napoca, Trofeul Balnear 2018 şi titlul de „Navă amiral a balneologiei româneşti”. Peste 250 de persoane, din care 10 invitați din mari centre științifice internaționale, au participat, în perioada 22 - 26 mai, la Cluj Napoca, la Congresul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din România. Congresul s-a desfășurat sub auspiciile academice ale Universităților de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, „Carol Davila” din București și „Grigore T. Popa” din Iași și a fost dedicat Centenarului Marii Uniri.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Română de Balneologie și Societatea Română de Medicină Fizică, de Recuperare și Balneoclimatologie, asociate consorțial cu Societatea Română de Neuroreabilitare și Societatea Română de Patologie, Terapie și Recuperare Vertebro Medulare, tema aleasă pentru acest an fiind „Recuperare și Medicină Fizică. Balneologie - factori natural terapeutici. Stil de viață sănătos, probleme etice și juridice”.

De la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a participat o echipă numeroasă de specialiști cu mai multe comunicări științifice pe temele propuse. Au susţinut lucrăzi dr. Elena Valentina Ionescu, dr. Daniela Profir, dr. Liliana Elena Stanciu, dr. Sibel Demirgian, biologul Alina Livanov, dr. Doiniţa Oprea, dr. Marius Sorin Chiriac, dr. Apostol Sterian şi dr. Coralia Pătrășcoiu.

„Aceasta este dovada certă că la sanatoriul din Techirghiol funcționează eficient un centru de excelență în cercetare şi că personalul medical și managerial își desfășoară activitatea la standarde de înaltă clasă profesională”, a declarat managerul sanatoriului, Elena Roxana Almăşan.
De asemenea, în cadrul Galei Balneare, Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol i-a fost acordat Trofeul Balnear 2018, prin care Techirghiolului îi este recunoscută poziția de „Navă Amiral a balneologiei Românești”. De altfel, în ultimii doi ani stațiunea Techirghiol a ocupat primul loc între celelalte stațiuni balneare românești.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.