05 Februarie 2021
365 accesări
0 comentarii

Cu toate că sarea nu ar trebui să lipsească din alimentație, dacă este consumată în cantități prea mari poate duce la apariția unor afecțiuni grave. Potrivit dr. Irina Stamate, alimentația bogată în sare crește nivelul unor tipuri de celule asociate bolilor autoimune, precum scleroza multiplă sau diabetul de tip 1, mai ales în cazul persoanelor predispuse la aceste afecțiuni.

Scleroza multiplă este o afecțiune cronică a sistemului nervos central și se manifestă prin simptome precum tulburări de vedere, tulburări de coordonare, alterarea simțurilor, a capacității de a vorbi și de înghiți, dificultăți de control al vezicii urinare, tulburări sexuale și deteriorarea funcțiilor cognitive.

De-a lungul timpului, cercetătorii au observat că atunci când oamenii mănâncă alimente de tip fast- food mai mult de o dată pe săptămână au un nivel crescut de celule inflamatorii pe care sistemul imunitar le produce. Pentru a afla ce efect are sarea asupra cuiva predispus la dezvoltarea bolilor autoimune, oamenii de știință au adăugat o cantitate mare de sare în dieta unor șoareci modificați genetic pentru a dezvolta scleroza multiplă.

În urma acestei alimentații, rozătoarele au dezvoltat o formă mai gravă a bolii. În plus, prea multă sare cauzează hipertensiune și boli de inimă deoarece atunci când nivelul de sodiu din organism este prea mare, corpul reține multă apă și astfel volumul de fluide din corp crește. Mulți cercetători leagă acest proces de hipertensiune, care la rândul său este legată de riscul crescut de afecțiuni cardiace coronariene sau de atac cerebral.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU