15 Octombrie 2018
741 accesări
0 comentarii

Pentru persoanele care trăiesc cu HIV, scăderea rapidă în greutate este periculoasă, pentru că organismul îşi pierde din resursele necesare pentru a putea lupta cu infecţia.

„Pentru a preveni acest lucru este nevoie ca dieta zilnică să includă mai multe alimente cu conţinut caloric ridicat, precum şi produse ce conţin proteine. Alimentele bogate în calorii trebuie să fie sănătoase, deci înlocuiţi carnea grasă cu peştele gras”, au declarat reprezentanţii Fundaţiei „Baylor Marea Neagră”.

Ca urmare, luaţi un mic dejun consistent în fiecare dimineaţă, începând cu un iaurt, pentru a menţine flora intestinală. Mâncaţi un măr sau o banană pentru a asigura hrana acestei flore. Cerealele sunt, de asemenea, o excelentă alegere pentru micul dejun.

De asemenea, nu uitaţi că trebuie să consumaţi alimente care conţin un nivel ridicat de fibre solubile, cum ar fi merele şi un nivel moderat de fibre insolubile. Aceste fibre alimentare facilitează, practic, tranzitul intestinal, ceea ce ajută la evitarea diareei şi a constipaţiei. Apoi, în alimentaţie pot fi introduse legumele verzi cu frunze, ţelina, roşiile, morcovii, usturoiul verde, ardeii, verzi, castraveţii conţin antioxidanţi, vitamine şi minerale.

La rândul său, carnea roşie conţine carnitină şi coenzima Q-10 şi nu trebuie să lipsească din meniul unui astfel de bolnav.

Şi proteinele provenind din ouă, brânză, iaurt, pui şi curcan, precum şi cele din carnea de porc bine fiartă, sunt alternative care asigură o alimentaţie potrivită.

Nu uitaţi că un consum excesiv de alcool este stresant pentru organism, fumatul expune ficatul şi plămânii la o cantitate ridicată de compuşi cancerigeni, iar cafeaua trebuie băută moderat. Cel mai bun stimulent este ceaiul, pentru că acesta conţine o mulţime de substanţe benefice organismului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU