Sfatul medicului
635 accesări 13 Ianuarie 2019 0 comentarii

Scapă de durerile de cap cu ajutorul dietei

Te doare capul și nu știi ce să mai faci? Nimic mai simplu! Mănâncă sau bea ceva care îți va face bine. Evită alimentele dăunătoare și… gata! Ești din nou bine. Scapă de durerile de cap cu ajutorul dietei.
Atunci când te doare capul, verifică întâi dacă ai băut suficientă apă. Dacă ești deshidratată, sângele se îngroașă și circulă mai greu. Ceea ce înseamnă că vei avea dureri de cap precum după o mahmureală. În cazul acesta, soluția este să bei suficiente lichide – apă sau ceai de plante neîndulcit. Mai ajută și să bei o cană cu apă caldă, cu înghițituri mici.


Alteori, factorul declanșator este un aliment. În această perioadă în care îți pui la grea încercare stomacul, pot apărea și alte probleme generate de dieta necorespunzătoare, cum ar fi migrenele.

Grăsimile, ciocolata, alimentele cu aditivi alimentari, vinul roșu, brânzeturile fermentate etc. le pot provoca. Alți factori ar putea fi meteosensibilitatea, stresul, oboseala, modificări ale somnului, probleme hormonale. Pe lângă înlăturarea, atunci când este posibilă, a cauzelor, este bine și să ai un program de masă regulat.


Include în meniul tău pește slab și ulei de pește, spanac, cereale integrale, fasole roșie, usturoi. Este foarte indicat busuiocul sub formă de tinctură, simplă sau în combinație cu tinctură de lavandă, roiniță, talpa-gâștii și ciuboțica-cucului. Se iau câte 10-20 de picături amestecate în puțină apă, la nevoie, nu mai mult de trei ori pe zi. Un alt remediu foarte bun este ghimbirul. Îl poți consuma ca atare, sau folosi drept condiment. Poți face și un ceai delicios din ghimbir (decoct dintr-o bucată de un cm de rădăcină mărunțită la o jumătate de litru de apă). Se beau până la trei căni pe zi, după masă. Este de ajutor și în caz de tuse, guturai sau greață, scrie libertateapentrufemei.ro

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.