Sursa foto Doc.ro

Sursa foto Doc.ro
Sursa foto Doc.ro
Nutriţie
207 accesări 21 August 2020 0 comentarii

Scăpați de balonare cu limonadă

De obicei, balonarea este o tulburare intestinală, cauzată de obiceiurile alimentare dezordonate. Practic, acestea determină producerea unei cantități mai mari de gaze în stomac decât în mod obișnuit. La femei, spre exemplu, balonarea apare mai frecvent înaintea ciclului menstrual. Dacă doriți să scăpați de această stare neplăcută, consumați limonadă din ghimbir, mentă, lămâie și castravete, la care se poate adăuga și puțină miere.

Înainte de toate, lămâia conține acid citric, care ajută la arderea grăsimilor consumate. De asemenea, ajută digestia și împiedică apariția gazelor intestinale. Pe lângă toate acestea, lămâia vă oferă energie și stimulează organismul, susține Cristina Roșu, nutriționist.

La rândul său, ghimbirul este recomandat în caz de balonare, datorită conținutului său de gingerol, care nu ajută doar la arderea grăsimilor, dar și la îmbunătățirea tranzitului intestinal. Pe de altă parte, menta ajută digestia și previne apariția bolilor de colon, iar castravetele conține multă apă și, din acest motiv, are efect diuretic, contribuind la eliminarea toxinelor din corp.

Pentru a pregăti această limonadă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1,5 litri de apă, câteva frunze de mentă, o lămâie, un castravete, două lingurițe de miere și două lingurițe de ghimbir proaspăt, dat pe răzătoare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.