Sănătate
251 accesări 14 Septembrie 2020 0 comentarii

Scăpați de balonare în cel mai natural mod

De balonare nu scapă nimeni. La un moment dat, fiecare om trece printr-o astfel de stare.

Dr. Ionela Cicu afirmă că balonarea este o tulburare intestinală cauzată, de cele mai multe ori, de obiceiurile alimentare haotice din viața noastră. Practic, acestea determină producerea unei cantități mai mari de gaze în stomac decât în mod normal. La femei, spre exemplu, balonarea apare mai frecvent înaintea ciclului menstrual.

Pentru a scăpa de această problemă în mod natural, se recomandă consumul limonadei din ghimbir, mentă, lămâie şi castravete, la care se poate adăuga şi puțină miere.

De ce tocmai această combinație? Pentru că, în primul rând, lămâia conține acid citric, care ajută la arderea grăsimilor consumate. De asemenea, ajută digestia şi împiedică apariția gazelor intestinale. Pe lângă toate acestea, fructul vă oferă energie şi stimulează organismul.

La rândul său, ghimbirul este indicat pentru balonare, deoarece conține un compus numit gingerol, care ajută la arderea grăsimilor. În plus, îmbunătățeşte tranzitul intestinal şi are efecte antiinflamatoare.

Desigur, nici menta nu trebuie lăsată deoparte, întrucât ajută considerabil digestia şi previne apariția bolilor de colon. Pe de altă parte, este recomandată şi persoanelor care au grețuri.

Apoi, castravetele este un alt ingredient folosit pentru a prepara această limonadă, deoarece conține multă apă, având un puternic efect diuretic. Ca urmare, pentru a pregăti această limonadă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1,5 litri de apă, câteva frunze de mentă, o lămâie, un castravete, două lingurițe de miere şi două lingurițe de ghimbir proaspăt, dat pe răzătoare. Este nevoie să puneți la fiert menta în 200 de ml de apă. Când fierbe, lăsați infuzia la răcit pentru cinci minute, după care se pregăteşte sucul de lămâie. Tot ce trebuie să faceți este să stoarceți lămâia şi să dați pe răzătoare coaja, care se va pune la final în limonadă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.