
Din păcate, foarte multe persoane au de-a face cu colesterolul „rău” din organism, care le afectează teribil sănătatea şi care nu mai este de mult timp doar o problemă a persoanelor în vârstă.
Ba dimpotrivă, specialiştii spun că, în ultimii ani, tinerii au acuzat şi ei tot mai des astfel de probleme, iar deseori, aceste situaţii nu au absolut nicio legătură cu greutatea, ci mai degrabă cu nivelul de stres, moștenirea genetică, dar mai ales, cu alimentația.
Desigur, a precizat dr. Virginia Ruse, diferitele tratamente recomandate de medici ajută, dar nu sunt de ajuns pentru a putea scădea nivelul colesterolului „rău” din sânge.
Ce puteţi face dacă vă aflaţi într-o astfel de situaţie? Sfatul medicului este să încercați, pe cât posibil, să aveți o alimentație sănătoasă. De asemenea, sunteți sfătuiți să introduceți în meniu și semințele de coriandru, care ajută la scăderea colesterolului total, a colesterolului „rău” și a trigliceridelor.
Aşadar, amestecaţi două linguri cu semințe de coriandru cu o cană de apă, fierbeţi amestecul câteva minute, după care strecuraţi-l. Beţi, apoi, câte o cană pe zi.
Studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat că această plantă are și o cantitate mare de compuși colinergici și antagoniști de calciu, componente care ajută la reglarea tensiunii arteriale, care acționează foarte bine în calitate de agenți hipotensivi, mai ales atunci când sunt eliberați în organism. De asemenea, oamenii predispuşi la boli cardiovasculare din cauza depunerilor de colesterol sau la accidente vasculare au motive în plus pentru a consuma acest condiment.
Totodată, coriandrul este cunoscut și pentru proprietățile bactericide și vermifuge, fiind indicat în combaterea infecțiilor digestive și parazitozelor intestinale.