Sursa foto: Medical News Today

Sursa foto: Medical News Today
Sursa foto: Medical News Today
Remedii naturiste
199 accesări 26 Februarie 2020 0 comentarii

Scăpați de constipație cu legume și fructe

Aveţi probleme cu tranzitul intestinal şi vreţi să reglaţi această situaţie din alimentaţie? Specialiștii spun că, dacă vă veți umple farfuria cu legume şi alte tipuri de alimente sănătoase, este posibil să nu mai aveți nevoie de laxative. Spre exemplu, broccoli, morcovul, verdeţurile, ţelina şi conopida sunt ideale pentru cei care se știu cu astfel de probleme. În aceste condiții, lor le este recomandat ca la prânz să consume o salată, iar cina să fie formată, tot așa, din multe legume.

Pentru că deshidratarea este o cauză a constipaţiei, medicii ne sfătuiesc să bem cât mai multe lichide. În plus, dacă vă aflați într-o situație de criză, beți suc de prune, iar dacă simțiți că acesta are un efect laxativ prea puternic, atunci încercați sucul de mere. De asemenea, avocado, frunzele de păpădie, smochinele, mango şi prunele uscate sunt alte câteva alimente care vă pot fi de ajutor în situaţiile de criză.

Băutorii de cafea trebuie să știe că pot avea probleme cu stomacul, cafeaua funcţionând ca un laxativ în foarte multe situații.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.