Sfatul medicului
247 accesări 26 Februarie 2019 0 comentarii

Scăpați de durerile de cap aplicând metoda creionului

Vă doare foarte tare capul și nu știți de ce? Spre exemplu, cefaleea determinată de stările de tensiune poate fi cauzată de modificarea compoziției chimice a creierului sau de spasmul musculaturii de la nivelul gâtului, feței, mandibulei sau scalpului.

Potrivit dr. Ionela Avram, medic neurolog, stresul stă, de cele mai multe ori, la baza durerilor de cap, iar problema cea mai mare este că, deseori, este chiar dificil să scăpăm de această rutină care ne poate îmbolnăvi.

De asemenea, starea de încordare sau de nervozitate poate provoca dureri cumplite de cap, dar aveți posibilitatea să scăpați de ele folosind un creion sau un pix, sunt de părere unii specialiști.

Tot ce trebuie să faceți este să vă puneți un creion între dinți, dar să îl țineți acolo folosindu-vă numai de buze și limbă. Dacă faceți acest lucru timp de câteva minute, veți observa că durerea de cap dispare. Desigur, încordarea atrage după sine strângerea din dinți, iar acest obicei involuntar de încleștare a maxilarului provoacă dureri de cap, astfel că relaxarea acestuia elimină în multe dintre cazuri durerea.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.