10 Martie 2021
623 accesări
0 comentarii

Aţi consumat prea mult alcool? Greaţa, vărsăturile şi durerile de cap apărute în urma excesului de alcool pot fi înlăturate cu odihnă şi hidratare. În plus, există câteva soluţii ce pot fi la îndemâna oricui şi care vă pot ajuta să scăpaţi de starea de mahmureală. În primul rând, spun specialiştii, este necesar să consumaţi alimente bogate în grăsimi şi fibre, întrucât acestea împiedică alcoolul să ajungă în sânge.

În acelaşi timp, bazaţi-vă pe vitamina C, pentru că, pe lângă proprietatea de a lupta împotriva răcelilor, poate proteja şi împotriva simptomelor mahmurelii. Nu în ultimul rând, optaţi pentru băuturi mai puţin colorate, cum ar fi vodca sau ginul şi alegeţi un singur fel de băutură. În acest fel, puteţi urmări mai uşor cantitatea de alcool consumată şi este mai puţin probabil să apară mahmureala.

Alternaţi alcoolul cu apă, aceasta ajutându-vă să evitaţi deshidratarea. „Chiar şi în timpul petrecerii, două pahare de apă la unul de alcool fac ca acesta să se absoarbă încet”, este de părere dr. Eduard Adamescu. De asemenea, nu ezitaţi să consumaţi sucuri de fructe, fructoza restabilind nivelul glicemiei şi ajută la eliminarea alcoolului. Medicul mai recomandă carbohidraţii, care absorb alcoolul rămas în stomac, cresc glicemia şi combat greaţa. Alte alimente indicate sunt ouăle, carnea de pui sau curcan şi iaurtul. Acestea conţin cisteină care ajută la curăţarea ficatului de radicali dăunători şi calmează aciditatea gastrică.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU