30 Ianuarie 2018
1071 accesări
0 comentarii

Vaginita bacteriană este o afecţiune cu care se confruntă foarte multe dintre reprezentantele sexului frumos.

Această afecţiune este localizată în vagin şi este caracterizată prin dezechilibrul florei vaginale normale. Altfel spus, vaginoza apare în urma unui dezechilibru al florei bacteriene, iar printre principalii responsabili este bacteria Gardnerella Vaginalis.

Potrivit specialiştilor, aceasta este o bacterie care se află, în mod normal, în flora vaginală, dar când flora se dezechilibrează şi se înmulţeşte mai mult decât normal, bacteria poate provoca infecţia.

Aşa cum era de aşteptat, cele mai expuse femei expuse acestui tip de vaginită sunt cele care au un partener sexual nou sau care îi schimbă des.

Printre factorii de risc se mai numără folosirea foarte des a irigaţiilor vaginale, a dispozitivelor intrauterine cum sunt tampoanele intravaginale sau diafragma, purtarea de lenjerie intimă sintetică. Infecţia se poate preveni prin abstinenţă sexuală, limitarea numărului de parteneri sexuali, evitarea efectuării spălăturilor vaginale.

Trebuie precizat că majoritatea femeilor pot să nu dezvolte semne sau simptome, precum scurgere gri sau albicioasă, durere, mâncărime, durere la urinare etc.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU