Sănătate
900 accesări 06 Aprilie 2021 0 comentarii

Schizofrenia poate apărea şi la copii. Semnele care indică boala

În cazul în care nu ştiaţi, schizofrenia poate fi întâlnită şi la copii, aceasta manifestându-se la fel ca la adulţi, ca o tulburare mintală ce provoacă un comportament agresiv şi modificări bruşte ale emoţiilor. Cum puteţi să recunoaşteţi această boală? În primul rând, halucinaţiile nu sunt întotdeauna o confirmare a schizofreniei la copii, întrucât acestea pot fi cauzate şi de traume psihologice sau de un tip de autism.

Potrivit dr. Mălina Tudoraşcu, cei mici au tulburări de gândire, comportament agresiv impulsiv, dar şi alte simptome negative, cum ar fi apatia şi retragerea socială. Aceasta din urmă ar putea fi confundată şi cu stările depresive. Din acest motiv, este important să se stabilească un diagnostic care ia în considerare întreaga situaţie a copilului.

În general, caracteristicile schizofreniei includ probleme care afectează gândirea, comportamentul şi emoţiile. Desigur, iluziile şi halucinaţiile sunt frecvente, la fel ca şi vorbirea dezorganizată. Din păcate, această boală este dificil de detectat în stadiile incipiente. Cu toate acestea, părinţii observă că cei mici au întârzieri în vorbire şi, de asemenea, la mers. În plus, există şi alte comportamente care dau de gândit, cum ar fi agitarea părţilor corpului şi legănatul. Acţiunile ciudate şi tulburările de comportament cu familia şi prietenii pot apărea mai târziu. Între timp, problemele de somn, iritabilitatea şi lipsa motivaţiei sunt alte caracteristici frecvente, la fel ca şi atitudinea violentă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.