picioare11

picioare11
picioare11
Remedii naturiste
14096 accesări 16 Februarie 2012 3 comentarii

Sciatica vă afectează picioarele? Iată câteva remedii naturiste

După cum ne-a explicat medicul specialist în medicina fizică, Mihaela Mihai, rădăcinile nervului sciatic se află în apropierea bazei coloanei vertebrale. Ele trec printr-un tunel din pelvis numit incizura sciatică, apoi se reunesc ca benzile unei autostrăzi, cei doi nervi sciatici merg până jos pe membrele inferioare. Atunci când rădăcinile sciatice sunt afectate de presiunea exercitată de un disc herniat, de exemplu, senzaţia de durere, furnicături sau amorţeală s-ar putea să se extindă de la fese până la picioare, laba piciorului şi degetele picioarelor. Aproximativ jumătate dintre persoanele care suferă de sciatică obţin rezultate bune în urma marii majorităţi a tratamentelor recomandate pentru durerea de spate. Este cazul să vă contactaţi imediat medicul dacă nu puteţi decât să vă târâţi piciorul, dacă vă impiedicaţi când mergeţi sau dacă începeţi să aveţi probleme cu controlul urinării şi defecării. În situaţii suportabile, puteţi să recurgeţi la câteva remedii naturiste, cunoscute de ani de zile. Remedii la îndemână Atunci când staţi la chiuvetă pentru a spăla vasele sau aşteptaţi la o coadă, ridicaţi un picior mai sus decât celălalt. În bucătărie, ţineţi o cutie mică rezistentă lângă chiuvetă şi puneţi-vă piciorul pe ea cât timp staţi acolo. Aşteptând la coadă, folosiţi o bordură sau bară pentru a ţine ridicat unul dintre picioare. Periodic schimbaţi poziţia alternând piciorul. Această schimbare a repartizării greutăţii corpului permite muşchilor spatelui să se relaxeze alternativ. Atunci când dormiţi, dacă vă simţiţi mai confortabil pe spate, puneţi-vă o pernă sub genunchi şi sub cap pentru a micşora presiunea exercitată asupra spatelui. În cazul în care preferaţi să dormiţi pe o parte, puneţi-vă o pernă între picioare. Pozitia recomandată pentru sciatică este pe abdomen. În fiecare dimineaţă, înainte de a vă ridica din pat, staţi pe spate şi întindeţi-vă încet braţele deasupra capului. Uşor, rageţi genunchii la piept, câte unul pe rând. Pentru a vă ridica, întoarceţi-vă pe marginea patului, puneţi genunchii peste margine şi folosiţi un braţ pentru a vă ridica în acelaşi timp în care vă lăsaţi picioarele să ajungă la podea. Odată ce sunteţi în picioare, puneţi-vă mâinile pe fese şi lăsaţi-vă foarte uşor pe spate pentru a vă întinde coloana vertebrală. Atunci când staţi pe un scaun la birou sau acasă, ţineţi-vă picioarele drepte pe podea, cu şoldurile uşor mai ridicate decât genunchii. Sunt remedii la îndemână, pe care ar trebui să le transformăm în obiceiuri, dacă sciatica ne face probleme.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

3 comentarii

31 mai 2016 Viridis
farmacia-viridis.ro

Prevenirea boli ar trebui sa fie o lozinca personala a fiecaruia.Printr-o alimentaie corecta si gimnastica medicala putem reduce avansarea boli.

24 ianuarie 2016 subin mariana
ma impiedic la mers

ma impiedic la mers,nu pot misca laba piciorului si nici degetele de la picior la fel ca celelalte de la celalalt picior. Mentionez ca imi simt piciorul. Am fost operat de proteza de sold dar aceste simptome le am dinainte de operatie. Am crezut ca aceasta se datoreaza coxartrozei pe care o aveam apoi dupa operatie am vazut ca tot asa este laba piciorului. Va rog sa-mi spuneti ce ar putea fi si daca exista tratament. Aceasta problema dureaza cam de 8 luni. Va multumesc !

15 iulie 2013 Bio Center Medical

Si eu din aceasta cauza dorm cu o perna sub picioare. Dimineata cand ma scol ma simt mult mai odihnita.

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.