
Scorţişoara este extrem de benefică pentru sănătate, spun specialiştii. Aşa că, încercaţi să o aveţi în permanenţă în bucătărie. În primul rând, scorţişoara este un condiment ce poate fi asociat, deseori, cu desertul. În plus, acesta poate fi folosit ca topping pentru băuturi calde, deserturi sau ca ingredient de copt. Medicii sunt de părere că scorţişoara contribuie la
reducerea riscului de boli de inimă, mai ales că acestea reprezintă una dintre cele mai mari cauze de deces prematur. Acestea pot fi de obicei evitate, prin obiceiuri de viaţă sănătoase, cum ar fi consumul de alimente sănătoase, inclusiv scorţişoară.
Potrivit specialiştilor, scorţişoara s-a dovedit că poate reduce nivelul de colesterol LDL „rău” şi trigliceridele, menţinând în acelaşi timp nivelurile „bune” ale colesterolului HDL. Unele studii au descoperit că scorţişoara poate reduce şi tensiunea arterială. De asemenea, un alt studiu a constatat că anumite condimente precum scorţişoara şi curcuma pot ajuta la reducerea efectelor negative ale reducerii unei mese grase.
Când mâncaţi alimente bogate în grăsimi, cresc trigliceridele, ceea ce creşte riscul bolilor de inimă. Studiul a fost mic, dar rezultatele au arătat că persoanele care au consumat aproximativ două linguriţe de scorţişoară împreună cu masa lor grasă au avut o creştere cu 13% a nivelului de antioxidanţi din sânge şi o reducere cu 30% a trigliceridelor.