Sfatul medicului
293 accesări 24 Ianuarie 2020 0 comentarii

Scrâşnitul dinţilor, o problemă cu care ne confruntăm noaptea

Cu siguranţă că aţi văzut persoane care tot scrâşnesc din dinţi. Ei bine, aceasta chiar este o boală, şi nu doar un simplu tic nervos.

Dr. Cosmina Manea spune că scrâşnitul dinţilor sau bruxismul, cum este el numit în termeni medicali, nu este deloc o problemă de ignorat. Este adevărat, cauza principală a acestei afecţiuni este legată, în mare parte, de stres sau de problemele cu dantura, iar aici trebuie amintită lipsa dinţilor sau ruperea acestora. La rândul său, stresul perturbă calitatea somnului, iar agitaţia pe timpul nopţii agravează scrâşnirea dinţilor.

Ca urmare, acestor persoane li se recomandă să facă anumite schimbări în stilul de viaţă, pentru a controla sau măcar pentru a reduce tensiunea şi stresul cotidian.

Iată ce măsuri pot fi luate: terapii de relaxare, yoga, meditaţie sau chiar alergatul în aer liber. Apoi, se recomandă reducerea consumului de alcool, cofeină şi ciocolată, pentru că toate acestea provoacă stări de agitaţie. Înainte de toate, însă, mergeţi la un medic dentist sau purtaţi noaptea o gutieră specială.

De asemenea, se mai poate încerca un exerciţiu de relaxare a muşchilor maxilarului, înainte de culcare, prin ţinerea unui prosop cald pe obraz. În plus, evitaţi guma de mestecat, deoarece aceasta produce un reflex de a mesteca în gol, şi beţi un ceai antistres seara, pentru a avea un somn odihnitor.

Dr. Cosmina Manea a precizat că bruxismul se manifestă numai în timpul somnului, pacientul neavând posibilitatea de a-şi controla mişcările.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.