
Specialiştii sunt de părere că dieta cu scrumbie este extrem de eficientă în prevenirea infarctului, dacă există riscul de recidivă, decât un tratament medicamentos. Pentru conţinutul său caloric şi de minerale, se recomandă şi în dieta diabeticilor, pentru că subţiază sângele, favorizând circulaţia, precizează specialiştii de la doctorulzilei.ro. Astfel, 100 de grame de scrumbie conţin 230 de calorii, 20 de grame de colesterol, 3.000 de mg de acizi omega 3 şi 250 de mg de acizi omega 6, esenţiali pentru sănătatea inimii.
De asemenea, scrumbia mai conţine vitaminele A, C, D, E, K, dar şi B6 şi B12. Totodată, acest peşte este bogat în magneziu şi seleniu, cu importante beneficii în tratarea anumitor tipuri de cancer. Pe lângă acestea, scrumbia de la prânz semnifică şi aportul de calciu, fier, fosfor, potasiu, zinc şi sodiu necesare unui organism sănătos.
Studiile specialiştilor americani au arătat că o dietă cu scrumbie reglează nivelul hormonal şi favorizează elasticitatea capilarelor. Prin conţinutul de vitamina K, elimină riscul formării cheagurilor de sânge, a depozitelor de colesterol şi scade tensiunea arterială. În plus, pentru un organism slăbit, scrumbia îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi reglează metabolismul. Consumată cu regularitate, acest peşte vă scapă de migrene şi îmbunătăţeşte memoria şi activitatea cerebrală.