Sursa: Doza de sănătate

Sursa: Doza de sănătate
Sursa: Doza de sănătate
Remedii naturiste
157 accesări 09 Aprilie 2020 0 comentarii

Semințele de pepene galben sunt bogate în fibre, fier și magneziu

Dacă nu găsiți în supermarket pepene galben, există o metodă simplă prin care puteți beneficia de calitățile acestuia pe toată durata anului.

Potrivit unui studiu recent realizat de către cercetători, semințele de pepene galben sunt bogate în fibre, fier, magneziu și rivalizează cu alte gustări la capitolul proteine.

Proteinele sunt vitale în procesul de slăbire, iar o sută de grame de semințe de pepene galben conțin 31.1 grame de proteine, comparativ cu semințele de floarea-soarelui, care conțin 21 grame de proteine sau semințele de dovleac, care conțin numai 19 grame de proteine.

Pe lângă proteine, semințele de pepene galben oferă 50% din aportul zilnic recomandat de fier, astfel că ajută la combaterea stărilor de oboseală, dar și 31% din doza zilnică recomandată de potasiu, reducând riscul de apariție a bolilor de inimă. De asemenea, aceste semințe nu conțin gluten și sunt ideale pentru vegani sau vegetarieni.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.