Sfatul medicului
772 accesări 08 Februarie 2018 0 comentarii

Serotonina, de mare ajutor pentru cei cu boala Parkinson

Cercetătorii au descoperit că serotonina, un neurotransmiţător cunoscut pentru reglarea dispoziţiei, a somnului şi a apetitului culinar şi sexual poate fi de ajutor persoanelor care suferă de maladia Parkinson. Tratamentul curent pentru simptomele asociate acestei boli, cum ar fi tremurăturile, şi dificultate în iniţierea mişcărilor este un medicament numit L-Dopa. Însă, pe măsură ce maladia progresează, L-Dopa poate cauza reacţii adverse destul de grave care-i contracarează eficienţa.

Prin urmare, cercetătorii de la Universitatea Rockefeller au constatat că aceste efecte adverse cauzate de un tratament îndelungat cu L-Dopa pot fi blocate prin manipularea serotoninei.

Simptomele bolii Parkinson apar din cauza unui deficit de dopamină la nivel cerebral, de aceea cele mai multe studii s-au concentrat asupra medicamentelor denumite „dopaminergice”. Cu toate că nivelul dopaminei este instabil în cazul persoanelor afectate de Parkinson, producţia de serotonină rămâne constantă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.