Sfatul medicului
314 accesări 07 Iunie 2019 0 comentarii

Sfatul specialiştilor „Euromaterna”. Ce trebuie să faceţi imediat după naştere

Aţi născut de curând şi trebuie să vă informaţi rapid despre tot ce urmează? Specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna” vă dau câteva sfaturi care trebuie urmate de proaspetele mămici.

În primul rând, ele trebuie să ştie că scăderea în greutate în primele zile poate ajunge până la 10% din greutatea de la naştere. Apoi, nu vă speriaţi, icterul fiziologic care a apărut la copilaşul dumneavoastră durează maximum zece zile. Situaţia se schimbă în cazul nou-născuţilor prematuri, această stare durând mai mult.

Micuţul are febră? Trebuie să ştiţi că între 37,5-38ºC se numeşte subfebrilitate şi se supraveghează. Peste 38ºC, febra se combate cu antitermice (supozitor, sirop) şi se contactează medicul curant.

Înainte de toate, însă, nu uitaţi că alimentaţia la sân se face la cererea copilului şi că „furia laptelui” necesită golirea susţinută a sânilor, prin muls manual sau cu pompă.

În ceea ce priveşte alimentaţia cu lapte din comerţ, aceasta trebuie să respecte un orar al meselor şi o cantitate recomandată, pentru a se evita creşterea excesivă în greutate. Bineînţeles, după o masă copioasă nu pot lipsi nici scaunele nou-născutului, care sunt numeroase, lichide şi nu afectează creşterea în greutate. De asemenea, părinţii sunt informaţi că baia nou-născutului se face zilnic, chiar dacă nu s-a detaşat bontul ombilical.

Referitor la alimentaţia mamei în timpul alăptării, aceasta va fi completă, cu excepţia cafelei, a ceaiului negru, nicotinei, Coca-Cola, sucurilor acidulate, alcoolului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.