Sursa Moms Magazine

Sursa Moms Magazine
Sursa Moms Magazine
Sănătate
113 accesări 25 Martie 2020 0 comentarii

Sfatul specialiştilor „Euromaterna”. Daţi de lucru copiilor dimineaţa

Specialiștii Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Euromaterna” Constanţa îi sfătuiesc pe părinţii care au fost nevoiţi să rămână cu copiii acasă ce trebuie să facă pentru a depăşi cât mai uşor această perioadă.
În primul rând, încercaţi să petreceţi timp cu copilul înainte de a începe lucrul.


„Epuizaţi-i dimineaţa. Puteţi face câteva exerciţii în casă, ca el să îşi consume energia, cu scopul de a va lăsa să lucraţi în orele următoare. Apoi, explicaţi-i că, deşi sunteţi acasă, acest lucru nu înseamnă că aveţi o zi liberă. Chiar dacă va înţelege mai greu, repetaţi-i până va înţelege.


Un alt sfat este să mâncaţi împreună. Aşa cum la birou vă luaţi pauză de masă, o puteţi face şi de acasă. Este sănătos şi, în plus, copilul nu va simţi nevoia să vă atragă atenţia. Daţi-i copilului ceva de făcut. Ţineţi-l ocupat, nu-i daţi voie să se plictisească. În acest fel, chiar dacă şcolile sunt închise, nu este, totuşi, în vacanţă. Puneţi-l să citească, să deseneze”, au precizat reprezentanţii unităţii medicale.


În acelaşi timp, chiar dacă faceţi telemuncă, este necesar ca, din când în când, să mai luaţi câte o pauză pentru a vă ocupa şi de cel mic. Aşadar, exact cum la serviciu vă găseaţi câteva minute libere pentru a vorbi la telefon cu el, acordaţi-i şi acum câteva clipe pentru a sta împreună.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.