Sursa foto: Verywell Family

Sursa foto: Verywell Family
Sursa foto: Verywell Family
Şcolari
846 accesări 25 Februarie 2020 0 comentarii

Sfatul specialistului: Copiii nu se educă prin bătaie!

Nu o dată se întâmplă ca cei mici să fie bătuți de către proprii părinți atunci când fac vreo boacănă. Din păcate, susțin specialiștii, acest lucru se întâmplă din cauza percepției greșite a părinților referitor la modul de creștere al copiilor. „Nu, copiii nu se educă în acest fel. Bătaia nu este soluţia, iar un astfel de comportament nu poate fi decât greşit. De-a lungul timpului, s-a observat că toţi acei copii care au fost bătuți de părinți în jurul vârstei de cinci ani prezintă mai multe probleme de comportament la vârstele de şase și opt ani decât copiii care nu au fost bătuţi niciodată. În plus, accentuarea problemelor de comportament nu pot fi atribuite caracteristicilor copilului, părinților sau mediului de acasă, ci se pare că este rezultatul specific al bătăii”, a declarat Valentina Adam, psiholog.

Aşadar, părinții trebuie să fie conștienți de faptul că bătaia la orice frecvență este dăunătoare copilul. Ca urmare, ei ar trebui să ia în calcul şi alte abordări pentru a-i atrage atenția copilului atunci când greșeşte, mult mai corecte și mai sigure pentru o dezvoltarea emoțională echilibrată a acestuia.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.