15 Ianuarie 2020
579 accesări
0 comentarii

Nimănui nu îi place să aibă dinţii galbeni şi urâţi, doar că multă lume nu dispune de finanţele necesare pentru a-şi face o albire profesională sau să apeleze la tratamentele de albire. Dacă nu se poate face acest lucru, măcar putem că eliminăm din regimul nostru de zi cu zi, cafeaua, ceaiul, băuturile ce conţin zahăr şi ţigările, pentru că acestea degradează rapid smalţul dinţilor, mai ales dacă acesta este mai poros.

Vă întrebaţi cum vă puteţi albi dinţii în mod natural? În primul rând, a declarat dr. Laura Cosma, mâncaţi mere, pentru că, prin procesul de masticaţie al acestui fruct se elimină, în mod natural resturile alimentare care au rămas printre dinţi.

„Atunci când mâncaţi mere, scăpaţi şi de bacteriile din cavitatea bucală. Apoi, prin frecarea dinţilor cu pulpa mărului scăpaţi şi de petele de pe dinţi, pentru că mărul conţine acid malic, o substanţă chimică naturală utilizată în produsele de albire a dinţilor”, a explicat medicul.

În afară de mere, mai puteţi introduce în alimentaţia dumneavoastră căpşunile, şi acestea putând fi folosite pentru albirea dinţilor. Specialistul spune că aceste fructe roşii conţin substanţe astringente şi vitamina C, care, toate laolaltă contribuie la eliminarea petelor de pe suprafaţa dinţilor, în timp de vitamina C elimină formarea plăcii dentare.

Nu în ultimul rând, mai există o soluţie pentru albirea dinţilor: pudra de cărbune vegetal, care poate fi aplicată direct pe periuţa de dinţi. Există şi persoane care mai adaugă peste pudra de cărbune şi o picătură de ulei esenţial de lămâie. De asemenea, puteţi folosi un beţişor de bumbac umed pe care îl înmuiaţi în pudra de cărbune şi frecaţi cu ea fiecare dinte în parte.

În caz că nu ştiaţi, cele mai multe produse de albire dentară conţin apă oxigenată sau peroxid de hidrogen, acestea atenuând petele şi încetinesc procesul de îngălbenire a dinţilor. Nu uitaţi, însă! În niciun caz, nu apelaţi la apa oxigenată dacă aveţi carii sau dacă aveţi o hipersensibilitate dentară.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU