Sfatul medicului
270 accesări 13 Ianuarie 2020 0 comentarii

Sfatul specialistului! „Mai uşor cu antibioticele în viroze“

Ne aflăm în plin sezon de gripă şi alte afecţiuni respiratorii, precum pneumonii, bronşiolită acută, laringită acută, criză de astm.

Potrivit dr. Mihai Craiu, cele mai multe astfel de boli respiratorii la copil sunt produse de virusuri care nu necesită administrarea unui antibiotic, aşa cum au tendinţa să o facă mulţi părinţi.

„Aceşti copii au nevoie, în primul rând, de un consult de specialitate şi de efectuarea unei pulsoximetrii. Apoi altceva, dacă mai este cazul. Oricum, când apar respiraţia rapidă, peste 70 respiraţii/minut la sugarul mic şi efortul mare (balans toraco-abdominal, adică aşa- zisa respiraţie cu burta şi mişcări de piston ale capului, atunci este urgenţă mare. O hemogramă efectuată la un sugar cu bronşiolită acută poate să arate un număr crescut de neutrofile, dar aceasta nu este o dovadă suficientă pentru a utiliza imediat un antibiotic. Aveţi grijă de cei mici, dar mai uşor cu antibioticele în viroze”, recomandă medicul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.