Sarcina
347 accesări 17 August 2021 0 comentarii

Sfaturi pentru gravidele care vor să facă plajă

Ne aflăm în plină vară, perioadă în care toată lumea vrea să iasă la plimbare, pe plajă, la soare. Dacă sunteţi însărcinată, înainte de a vă expune razelor solare ar trebui să fiţi mai precaută. Specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna” le sfătuiesc pe viitoarele mămici să ţină cont de câteva aspecte atunci când plănuiesc să petreacă timp la plajă. În primul rând, ele trebuie să evite expunerea directă la soare, să aleagă un costum de baie întreg şi o cremă cu factor de protecţie mare SPF50+.

„Încercaţi să staţi la umbră, deoarece vasodilataţia provocată de căldură şi arsurile solare induc secreţia de prostaglandine, care generează contracţii uterine. Totodată, evitaţi intervalul orar 10:00-17:00 şi consumaţi cât mai multe lichide. În acelaşi timp, evitaţi să faceţi baie în apă rece sau când sunt valuri. Deşi este sănătos, înotul în apa de mare rece şi/sau agitată poate provoca contracţii şi sângerări. Ideală este o pisicină cu apă încălzită sau a cărei temperatură nu este resimţită ca fiind scăzută la contactul cu apa. De asemenea, dacă nu locuiţi la mare, evitaţi drumurile lungi cu maşina sau cu trenul”, recomandă medicii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.