14 Noiembrie 2018
858 accesări
0 comentarii

Chiar dacă nu vă vine să credeţi, sfecla roşie poate face adevărate minuni pentru sănătatea voastră, pentru că ea conţine o mulţime de substanţe benefice, cum ar fi vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu şi antioxidanţi. Tocmai de aceea, a precizat Amalia Popa, nutiţionist, este indicat s-o consumaţi cât mai des.

Aceasta a declarat că sfecla poate ajuta la tratarea afecţiunilor hepatice, ale căror simptome pot fi ameliorate prin consumul de sfeclă roşie. Astfel, ficatul gras, ficatul obosit, ficatul leneş sau hepatit sunt boli în care sfecla roşie ajută la îmbunătăţirea metabolismului celular şi prelungeşte viaţa celulelor hepatice.

Totodată, sfecla roşie conţine o gamă largă de vitamine, minerale şi substanţe active. Printre acestea, ea conţine fier, dar şi acid folic, extrem de importante în producerea de globule roşii la nivelul măduvei osoase hematogene.

Conform unor studii recente, un pahar de 250 ml de suc din sfeclă roşie, pe zi, scade considerabil tensiunea arterială. Desigur, cu cât tensiunea este mai crescută, cu atât scăderea este mai mare. În plus, în cazul în care ar fi consumată pe scară largă, sfecla roşie ar putea reduce cu 10% decesele cauzate de bolile cardiovasculare, sunt de părere cercetătorii.

Betacianina, cea care îi dă culoarea roşie este un antioxidant puternic, care are proprietăţi de prevenire a cancerului. Oamenii de ştiinţă spun că această betacianină a încetinit cu 12,5% progresia tumorilor în cazul cancerului de prostată şi a celui mamar. Nu în ultimul rând, sfecla roşie poate ajută la progresia demenţei, acest lucru fiind posibil datorită oxidului nitric care creşte fluxul de sânge către creier. De asemenea, nivelul crescut de acid folic pe care îl conţin 2-3 sfecle mari joacă un rol important în prevenirea bolii Alzheimer.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU