17 Aprilie 2019
847 accesări
0 comentarii

Aveţi probleme cu ficatul și nu știți ce să mâncați pentru a-l proteja cât mai bine? Nutriționiștii susțin că alimentele pe care le consumați zilnic pot ajuta ficatul să îndeplinească o mulțime de funcţii sau îi pot pune piedici atunci când faceți alegerile greşite. Dacă în general se vorbeşte despre alimentele cele mai nocive pentru ficat, putem aminti acum alimentul numărul unu în ceea ce priveşte protejarea acestuia, și anume sfecla roşie.

Aceasta este una dintre cele mai importante legume cu efecte spectaculoase asupra ficatului. Ea curăţă în mod natural sângele, ajutând astfel ficatul să funcţioneze la parametri optimi şi să producă nutrienţii necesari pentru sănătatea corpului.

Așadar, consumați sfecla în stare crudă sau fiartă, stropită cu oţet şi amestecată cu hrean răzuit, sare şi piper. Dacă preferați sfecla crudă, ea poate fi combinată foarte bine cu ceapa roşie şi frunzele de pătrunjel.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU