Sfatul medicului
91 accesări 09 Iulie 2019 0 comentarii

Sforăitul poate ascunde o mulţime de boli

Nu vă puteţi odihni cum trebuie? Sforăiţi des, iar partenerul dumneavoastră nu se poate odihni din cauza dumneavoastră? Specialiştii spun că sforăitul apare atunci când fluxul de aer inspirat prin gură sau nas în plămâni este perturbat în timpul somnului. De obicei, cauza este îngustarea sau blocarea căilor aeriene la nivelul nasului, gurii sau gâtului.

Ca urmare, ţesuturile căilor aeriene vibrează şi se lovesc de partea posterioară a gâtului, determinând apariţia unui sunet care poate fi moale, catifelat, înalt, aspru sau răguşit. Mai mult decât atât, este posibil ca persoanele care sforăie să nu fie conştiente de acest lucru.

„Sforăitul apare la pachet cu mai multe boli grave şi în cazul în care vă confruntaţi cu o astfel de problemă, un consult medical v-ar putea salva viaţa. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl înţelegeţi este faptul că sforăitul nu este normal şi are cauze specifice. Există o mulţime de cauze, inclusiv un maxilar slab, congestia, grăsimea excesivă în zona gâtului sau slăbiciune generală a muşchilor gâtului”, a declarat Mioara Popescu, medic de familie.

Ea a precizat că printre cele mai comune şi mai periculoase cauze ale sforăitului este apneea obstructivă. Aceasta reprezintă, de fapt, cel mai frecvent tip de apnee de somn şi apare mai ales la bărbaţii de vârstă mijlocie. Este o problemă destul de gravă care poate provoca oprirea respiraţiei timp de câteva secunde, iar în cazul în care nu este tratată poate cauza probleme majore de sănătate.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.