Familie
134 accesări 17 Februarie 2021 0 comentarii

Simptomele sindromului premenstrual variază de la o lună la alta

Sindromul premenstrual este o afecțiune caracterizată prin apariția unui ansamblu de semne și simptome, fizice și emoționale, la femeile de vârstă reproductivă, în zilele premergătoare menstruației. Observațiile specialiștilor arată că trei din patru femei sunt afectate de o anumită formă a acestui sindrom, la fiecare menstruație. „Fiecare femeie prezintă cel puțin un simptom al sindromului premenstrual în decursul vieții. Vârful de incidență al sindromului premenstrual este între 20 și 40 de ani”, susține dr. Elvira Brătilă.

Medicul spune că intensitatea manifestărilor variază de la lună la lună, dar simptomele tind să se repete după un tipar previzibil pentru fiecare femeie afectată. În ceea ce privește sindromul premenstrual, în cazul acestuia, simptomatologia are o evoluție oscilantă, cu agravări și ameliorări pe toată perioada reproductivă a femeii. Semnele și simptomele sindromului premenstrual apar în a doua jumătate a ciclului menstrual, de obicei cu 7-10 zile înainte de menstruație. La majoritatea femeilor manifestările dispar la începutul menstruației.

Cele mai frecvente manifestări ale sindromului premenstrual includ simptome emoționale și comportamentale, simptome fizice. Dintre acestea amintim stările de anxietate sau încordare, starea depresivă, modificările bruște ale dispoziției, modificări ale apetitului și apetit crescut pentru anumite alimente, incapacitate de concentrare, oboseală, cefalee, dureri musculare sau articulare etc.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.